! / Protesti u Americi: Policajac upucan u glavu, više ranjenih

03. 06. 2020. u 07:09:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 675

Policajac iz Las Vegasa ustrijeljen je u glavu u jednom od dva oružana sukoba za vrijeme protesta zbog smrti Afroamerikanca Georgea Floyda, saopštile su vlasti. Drugi oružani obračun bio je u blizini zgrade saveznog suda, a oba incidenta desila su se na Bulevaru u Las Vegasu.

Televizija KTNV prenosi da je nepoznato stanje policajaca koji je upucan u Las Vegasu, a da je u drugom incidentu, prema riječima svjedoka, policajac pucao u naoružanu osobu koja je pucala tokom protesta u Las Vegasu.

U Saint Louisu su protekle noći ranjena četiri policajca tokom protesta koji su počeli mirno, ali su prerasli u nasilne kada su demonstranti počeli da razbijaju izloge i kradu, a u centru grada su izbili požari, saopštila je policijska uprava u tom gradu.

U saopštenju se navodi da su policajci prevezeni u bolnicu u stabilnom stanju i da njihove povrede nisu opasne po život.

U ponedjeljak poslije podne, nekoliko stotina ljudi mirno se okupilo ispred suda u centru Saint Louisa, uključujući gradonačelnicu Lydau Krewson i šefa javne bezbjednosti Jimmieja Edwardsa. Međutim, demonstranti su se kasnije okupili ispred sjedišta policije kada su policajci ispalili suzavac.

Neki demonstranti su razbijali izloge prodavnica u centru i krali, a potom i zapalili jednu zgradu.

Dvojica policajaca povređena su i u Buffalu u državi New Yrok, od kojih je jedan u teškom stanju, kada je je na njih naletio automobil.

KOMENTARI (1)