Prostitutka dobila 30 godina za ubistvo: Nadrogirala ih do smrti i bacila u smeće

0
Radiosarajevo.ba
Prostitutka dobila 30 godina za ubistvo: Nadrogirala ih do smrti i bacila u smeće
Foto: FB / Andrea Zamperoni

Prostitutka iz Queensa osuđena je na 30 godina zatvora jer je 2019. fentanilom drogirala četvoricu muškaraca kako bi ih opljačkala.

Svi su preminuli, a među žrtvama je bio i kuhar iz Ciprianija.

Angelina Barini (43) rasplakala se na sudu kada je priznala da je dala fentanil i 'drogu za silovanje' trojici neimenovanih muškaraca te italijanskom kuharu Andrei Zamperoniju (33). To je učinila kako bi ih mogla opljačkati, no na kraju ih je ubila.

Tanja Topić o mitingu u Banjoj Luci: Maske su pale; ne trebamo zaćutati pred budalama!

Tanja Topić o mitingu u Banjoj Luci: Maske su pale; ne trebamo zaćutati pred budalama!

Tužitelj Breon Peace zadovoljan je 30-godišnjom kaznom koja je izrečena Barini te je rekao kako se nada da će ovo poslužiti kao upozorenje svima koji pokušavaju upotrijebiti drogu kako bi počinili 'užasne zločine'.

"Optužena je drogirala i ubila više ljudi za nekoliko brzo zarađenih dolara", rekao je Peace u saopćenju.

"Ukrala je njihove stvari dok su ležali bez svijesti i umirali od smrtonosne droge koju im je dala. Zatvorska kazna određena optuženoj opravdana je."

Tužitelji su rekli da je Barini, u vrijeme dok je još radila kao prostitutka, imala naviku davati drogu svojim klijentima kako bi ih 'onesposobila i opljačkala', stoji u sudskim spisima. U zapisniku stoji da se 4. juna 2019. sastala s jednom od žrtava u motelu u Astoriji te da mu je dala fentanil. Kasnije toga dana klijent joj je pronađen mrtav.

Istražitelji su rekli da su se slični događaji dogodili 11. juna u Woodsideu, kao i 5. augusta kada je pronađena 60-godišnja žrtva u College Pointu. Obojica su umrla od predoziranja istom drogom.

Zatim su 18. augusta 2019. tužitelji izjavili da se Barini sastala sa Zamperonijem u motelu Kemway Lodge u Elmhurstu, gdje ga je drogirala "drogom za silovanje", ubivši ga na mjestu.

image

Foto: Facebook / Angelina Barini

Barini je više puta pokušavala sakriti Zamperonijevo tijelo u motelu, a koje je tri dana kasnije pronađeno kod kante za smeće zamotano u umrljane plahte.

Zločine je navodno organizirala sa svojim bivšim dečkom Lesliejem Lescanom (44), koji je također uhapšen i optužen, piše Daily Mail, prenosi Jutarnji list.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije