Zbog prostitucije uhapšen muškarac nadimka "Prva frizurica Srbije"

6
Radiosarajevo.ba
Zbog prostitucije uhapšen muškarac nadimka "Prva frizurica Srbije"
Foto: MUP Srbije / Akcija srbijanske policije

Policija u Smederevu, u okviru velike akcije suzbijanja prostitucije i trgovine ljudima, uhapila je Ljubišu Vasića (55), inače vlasnika kafane i njegovog konobara J.J. (62) zbog trgovine ljudima.

Inače, Ljubiša je poznat po nadimku "Prva frizurica Srbije", zbog lokni preko čela koje godinama njeguje i po kojima je prepoznatljiv. Već je ranije hapšen zbog podvođenja djevojki u svom lokalu kod Smedereva.

Ljubiša i konobar se sumnjiče da su u lokalu gostima omogućavali seksualne odnose s djevojkama koje su vrbovali, za novčanu naknadu.

Saša Magazinović dobio policijsku zaštitu

Saša Magazinović dobio policijsku zaštitu

Policija im je oduzela 230.000 dinara koji su, kako se sumnja, stečeni nelegalnim aktivnostima, pišu 24sata.

Gosti su dio usluge plaćali za korištenje soba na spratu, do kojih se dolazilo skrivenim prolazom, a ostatak novca su davali djevojkama nakon seksualnih odnosa.

Osumnjičeni su, uz kaznenu prijavu, privedeni tužitelju u Smederevu. Sud im je odredio pritvor od 30 dana.

Ljubiša Vasić je već i ranije imao problema sa zakonom zbog podvođenja djevojaka u svom lokalu, a tada se spekuliralo da je dnevno od povođenja zaraživao oko 500 eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije