Pronađeno tijelo poznatog britanskog TV doktora

0
Radiosarajevo.ba
Pronađeno tijelo poznatog britanskog TV doktora
Foto: X / Michael Mosley

Grčke vlasti su potvrdile da je tijelo muškarca za kojeg se vjeruje da je nestali britanski doktor Michael Mosley pronađeno na ostrvu Symi.

Mosley je nestao nakon što je otišao u šetnju obalom na ostrvu.

"Pronađen je u oblasti Ayia Marina," rekao je zamjenik gradonačelnika ostrva Nikitas Grillas. "Mogu potvrditi da je to on."

Elmedin Konaković se obratio u Brčkom: 'Svaku laž razbijati činjenicama i dokazima'

Elmedin Konaković se obratio u Brčkom: 'Svaku laž razbijati činjenicama i dokazima'

Otkriće je došlo petog dana velike zračne, kopnene i morske operacije potrage za TV voditeljem i zdravstvenim stručnjakom koji je popularizirao povremeni post i osmislio dijetu 5:2.

Mosley, 67 godina, posljednji put je viđen kada je krenuo u šetnju duž plaže St Nikolas na ostrvu Symi u 13:30 po lokalnom vremenu u srijedu.

Njegova supruga, dr Clare Bailey, podigla je uzbunu nakon što se nije vratio do 19:30. Pokrenuta je potraga i spasilačka operacija kako bi se locirao doktor, koji je najpoznatiji po svojim nastupima u emisijama The One Show i This Morning.

Potraga je uključivala policiju, vatrogasce, posebno obučene pse, volontere i dron. Policija je radila na pretpostavci da je Mosley mogao biti pogođen vrućinom, poskliznuti se i pasti, možda s visine, javlja Guardian.

Ko je nestala televizijska ličnost Michael Mosley?

Ko je nestala televizijska ličnost Michael Mosley?

Mosley, kolumnista za Daily Mail, napravio je brojne dokumentarce o ishrani i vježbanju, uključujući emisiju na Channel 4 Michael Mosley: Ko je ugojio Britaniju? Također je bio dio BBC serijala Vjerujte mi, ja sam doktor.

Živio je sa trakavicom u svojim crijevima šest sedmica za dokumentarac Zaražen! Živjeti s parazitima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije