Ko je nestala televizijska ličnost Michael Mosley?

0
Radiosarajevo.ba
Ko je nestala televizijska ličnost Michael Mosley?
Foto: Screenshot / Youtube / Michael Mosley

Michael Mosley, koji je nestao dok je bio na odmoru na grčkom otoku Symi, jedan je od najpoznatijih voditelja na britanskoj televiziji i radiju.

Mosley je već gotovo dvije decenije nezaobilazna figura na zraku, poznat po svom zanimljivom i simpatičnom stilu u emisijama koje istražuju dijetu, vježbanje i medicinu. Sa serijama poput Trust Me I’m a Doctor, The Truth about Exercise i Lose a Stone in 21 Days, često sam sebe podvrgava režimima koje testira.

Milioni ga poznaju i po pojavljivanjima na BBC One emisiji The One Show i ITV-ovom This Morning. Također je poznat po populariziranju dijeta 5:2 i Fast 800, koje zagovaraju intervalni post i obroke s niskim udjelom ugljikohidrata. U međuvremenu, jednostavni i pristupačni savjeti za zdravlje u njegovoj radijskoj seriji Just One Thing privukli su 25 miliona slušatelja širom svijeta, a TV verzija najavljena je ranije ove godine, piše BBC.

Edin Subašić I Ratni zločini bez kazne: Dossier "Sarajevo safari" zaključan u ladici Tužilaštva BiH?

Edin Subašić I Ratni zločini bez kazne: Dossier "Sarajevo safari" zaključan u ladici Tužilaštva BiH?

Mosley je pokrenuo Samo jedna stvar 2021. godine, pri čemu se svaka epizoda fokusira na jednu ideju koja slušateljima pomaže poboljšati zdravlje i način života. Predstavio je više od 100 epizoda, istražujući jednostavne trikove za život koji uključuju jutarnju šetnju, meditaciju, preskakanje i jedenje čokolade. Snimio je jednu epizodu emisije na ovogodišnjem Hay Festivalu, a najnovija epizoda - o prednostima sporog jedenja - emitovana je na Radio 4 u četvrtak ujutro.

Iza scene Mosley je rođen u Indiji 1957. godine, preselivši se u Englesku u sedmoj godini da pohađa internat. Voditelj je započeo svoj odrasli život kao investicioni bankar nakon što je studirao PPE (filozofiju, politiku i ekonomiju) na Univerzitetu Oxford, ali se nakon dvije godine u tom poslu dosadio finansijama.

Prekvalifikovao se kao doktor na Royal Free Hospital u Londonu, ali umjesto da koristi svoje vještine u medicinskom kapacitetu, pridružio se BBC-u kao pomoćni producent 1985. godine. Kroz redove je napredovao, postavši producent naučnih emisija poput World Tomorrow, QED i Horizon.

Više o Michaelu Mosleyu možete pročitati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije