Pronađeni posmrtni ostaci dvogodišnjeg dječaka u Francuskoj koji je nestao prije osam mjeseci

0
Radiosarajevo.ba
Pronađeni posmrtni ostaci dvogodišnjeg dječaka u Francuskoj koji je nestao prije osam mjeseci
Foto: X / Emile Soleil

Posmrtni ostaci dvogodišnjeg francuskog dječaka Emilea Soleila, koji je nestao 8. jula 2023. godine, pronađeni su oko kilometar od zaseoka na francuskim Alpima gdje je posljednji put viđen.

Francuska policija je, nakon pronalska posmrtnih ostataka dječaka, počela novu pretragu u toj oblasti, piše Figaro.

Advokat roditelja dječaka izjavio je da istražitelji nastavljaju rad kako bi bili otkriveni uzroci nestanka i smrti dječaka.

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Tužilac Jean-Luc Blachon izjavio da je policija u subotu, 30. marta, obaviještena da je slučajni prolaznik pronašao posmrtne ostatke u blizini sela Verne, a da je genetskim testiranjem utvrđeno da je riječ o posmrtnim ostacima nestalog dječaka.

Uzrok smrti dječaka nije poznat.

Policija je pokrenula istragu o mogućoj otmici, ali se kao uzrok smrti razmatra i slučajna nesreća, prenosi The Guardian.

Solej je nestao prošle godine kada je boravio kod roditelja svoje majke u selu Vernet, a nakon njegovog nestanka pokrenuta je velika potraga u kojoj su učestvovale policija i vojska sa helikopterima i dronovima, ali dječak tada nije pronađen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije