Član porodice pokazao posljednju sliku male Danke (2) prije nestanka i otvorio dušu

3
Radiosarajevo.ba
Član porodice pokazao posljednju sliku male Danke (2) prije nestanka i otvorio dušu
Foto: Nova.rs / Porodica Ilić u potrazi za kćerkom Dankom

Stefan Dragomirović, rođeni brat Ivane Ilić i ujak nestale Danke Ilić (2), dao je na uvid posljednju fotografiju Danke, snimljenu kobnog dana, na kojoj se vidi djevojčica zajedno sa starijim bratom.

Na slici je Danka udaljena otprilike 30 metara od brata i gotovo izlazi iz vidokruga majke koja je napravila tu sliku.

"Ispričat ću vam sada pravu istinu i sve što se zapravo desilo toga dana. Rijetko šta što je iznijeto u medije je tačno. Zato, krenimo redom. Danka se na toj fotografiji nalazi 30 metara dalje od brata i majke, blizu sijena i cjepanica u dvorištu kuće. Možda se neko sakrio iza i sačekao pravi trenutak. To je posljednja fotografija koja se nalazi u telefonu moje sestre i slikana je u 13.20 sati", kaže Stefan Dragomirović, prenosi Blic.

Oglasio se Elmedin Konaković: 'Lagao si, Marko Đuriću'

Oglasio se Elmedin Konaković: 'Lagao si, Marko Đuriću'

Dankin ujak tvrdi da je djevojčica tog dana i ranije jednom pokušala da ode iz vidokruga majke, ali je majka uspjela da je pozove i vrati blizu sebe.

"Moja sestra Ivana je otišla do automobila da starijem sinu donese vodu koja je bila na mestu suvozača. Djevojčica je ostala u dvorištu, to je bio trenutak od samo nekoliko sekundi. Kada se vratila, Danke nije bilo", tvrdi ujak Stefan Dragomirović, opisujući trenutak nestanka djevojčice.

Dragomirović tvrdi i da nije tačno da je u tom trenutku, kada je njegova sestra povela djecu u šetnju, padala obilna kiša u Banjskom polju.

Sedmi dan potrage za malenom Dankom (2): Svi čekamo vijesti o snimku iz Beča

Sedmi dan potrage za malenom Dankom (2): Svi čekamo vijesti o snimku iz Beča

"Kao što možete i da vidite po ovim slikama, napolju je bilo sunčano, tek poslije je pala kiša. Tako da ne znam zašto optužuju moju sestru da je vodila djecu po kiši napolje i da im je to sumnjivo", kaže ujak Danke Ilić dok pokazuje posljednje fotografije svoje sestričine.

Nakon pojavljivanja snimka, Interpol je raspisao žutu potjernicu za nestalom Dankom Ilić (2), kojoj se svaki trag gubi u utorak oko 13.45 sati u Banjskom polju kod Bora.

Na društvenim mrežama kruži video na kojem se navodno nalazi Danka Ilić, a možete ga pogledati OVDJE.

Više o slučaju nestanka malene Danke (2) možete čitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije