Nova analiza snimka iz Beča: Evo šta je rekao daidža Danke Ilić

5
Radiosarajevo.ba
Nova analiza snimka iz Beča: Evo šta je rekao daidža Danke Ilić
Foto: Kolaž / Da li je ovo Danka Ilić na snimkama?

Daidža Danke Ilić (2), Stefan Dragomirović, otkrio je da ne može da potvrdi da je riječ o njegovoj sestričini, nakon što se pojavio snimak na kojem se navodno nalazi Danka Ilić sa dvije Rumunke u Beču.

Iako Stefan nije mogao sa sigurnošću potvrditi identitet devojčice na snimku, istakao je nekoliko ključnih detalja koji upućuju na mogućnost da je riječ o malenoj djevojčici.

"Po jakni to nije ona, ali je vezan repić kao što je njoj bio", rekao je Stefan, dodajući da je frizura najviše ličila na Dankinu. Međutim, naglasio je da Danka nije nosila dudu sa sobom na dan nestanka, što je detalj koji se razlikuje od djevojčice na snimku.

'Black Tie 2': Tužilaštvo BiH od FMUP-a zatražilo poduzimanje mjera, stigao je oštar odgovor

'Black Tie 2': Tužilaštvo BiH od FMUP-a zatražilo poduzimanje mjera, stigao je oštar odgovor

"Ona inače obožava dudu, ali moguće je i da su joj zamijenili sve", kazao je.

"Ona kada je vani ne stoji mnogo u mjestu ovdje na snimku takoreći stoji u mjestu", priča on.

Članovi porodice malene Danke: 'Jedva stojimo na nogama, dođe nam da umremo...'

Članovi porodice malene Danke: 'Jedva stojimo na nogama, dođe nam da umremo...'

"Policija intenzivno radi na identifikaciji i lociranju djevojčice za koju se tvrdi da je Danka Ilić", prema posljednjim informacijama dobijenim iz MUP-a. Austrijske vlasti su kontaktirane, a snimak je poslat i Europolu radi daljeg analiziranja.

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, pohvalio je rad policije ističući njihovu posvećenost i napore u pronalaženju Danke. "Svaka im čast na posvećenosti, koliko se ljudi bore za jedan divni život. Svakog bogovjetnog dana. Nadam se da će uspjeti da rasvijetle i taj slučaj", rekao je Vučić.

Nestanak male Danke Ilić već šest dana drži uzbunu u javnosti, a novi razvoji u istrazi pružaju tračak nade da bi misterija nestanka mogla biti razjašnjena. Pored toga, porodica i javnost sa nestrpljenjem očekuju dalje informacije i razvoj događaja, piše Telegraf.

Na društvenim mrežama kruži video na kojem se navodno nalazi Danka Ilic, a možete ga pobledati OVDJE.

Više o slučaju nestanka malene Danke (2) možete čitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije