Prodala kćerku za 200 KM: Nesretna djevojka preživjela pravi pakao

Radiosarajevo.ba
Prodala kćerku za 200 KM: Nesretna djevojka preživjela pravi pakao
Foto: Profimedia / Ilustracija

Žena (54), kojoj je u Bugarskoj druga žena za 100 eura (200 KM) prodala kćerku, odgovara pred sudom u Njemačkoj, nakon što je optužena da je 2006. tada petnaestogodišnju tinejdžerku dovela u Dortmund i prisiljavala je da se prostituiše.

"Samo sam plakala", izjavila je žrtva, koja danas ima 29 godina, na početku suđenja pred Pokrajinskim sudom u Dortmundu, piše Blic.

U optužnici je navedeno da je optužena, koja je takođe Bugarka, uputila žrtvu u seksualnu praksu, da bi je potom primoravala da se prostituiše u javnoj kući u Dortmundu, obećavajući joj nagrade.

Odmah prve večeri tinejdžerka je imala osam mušterija, a, prema sopstvenim riječima, nije znala šta je čeka u Njemačkoj.

"Nisam znala šta ću raditi u Njemačkoj", izjavila je na sudu.

"Otišla sam samo zato što mi je majka tako rekla."

Sve što je zaradila morala je da preda svojoj mučiteljki, a kada je jednom prilikom sakrila 80 eura u grudnjaku, dobila je batine. Nije se usuđivala da pobjegne, jer je bila suviše uplašena.

Bugarkin suprug je ranije osuđen na pet godina i osam mjeseci zatvora, između ostalog, zbog trgovine ljudima u svrhu seksualnog iskorištavanja, a njegova žena je tek kasnije uhapšena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije