Uhapšen Bosanac: Njemačka firma za dostavu pošiljki zažalila što ga je zaposlila

J. M.
Uhapšen Bosanac: Njemačka firma za dostavu pošiljki zažalila što ga je zaposlila

Policija bavarskog Neufahrna u utorak je uhapsila 24-godišnjeg državljanina BiH u njegovom stanu u Münchenu, javlja Merkur.

Bosanac je uhapšen na osnovu prijave firme za dostavu pošiljki i paketa u kojoj je bio zaposlen. Istraga je počela nakon što se firma iz Neufahrna suočila s nestankom više pošiljki tokom oktobra, a nije trebalo mnogo vremena da se otkrije kradljivac.

Ispostavilo se da je 24-godišnjak na svom radnom mjestu ukrao najmanje četiri paketa u kojima je bilo više skupocjenih mobitela.

Ukupna vrijednost ukradenih mobitela iznosi oko 20.000 eura. Bosanac je priznao da je preprodavao ukradene mobitele po višestruko nižoj cijeni. Tako je mobitele vrijedne 1.000 eura prodavao za svega 50 eura! Policija je započela istragu i protiv kupaca ukradenih mobitela.

Na zahtjev okružnog državnog tužilaštca Landshut, okružni sud u Erdingu izdao je nalog za hapšenje i muškarac je odveden u zatvor. Na ispitivanju je državljanin BiH kao razlog  za krađe naveo tešku bolest člana porodice zbog čega mu je hitno trebao novac. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije