Procurio video iz Pentagona: Jeziva budućnost nas čeka?

Radiosarajevo.ba
Procurio video iz Pentagona: Jeziva budućnost nas čeka?
Za sada još uvijek nije sa sigurnošću potvrđeno da li je snimka koja je procurila iz Pentagona uistinu autentična, međutim ono što se na videu vidi nimalo ne ulijeva nadu o svijetloj budućnosti.

Naime, kako tvrdi portal The Intercept, oni su nedavno došli u posjed videa koji je bio korišten u edukacijske svrhe za specijalne jedinice američke vojske, a predstavlja viziju ne tako daleke budućnosti u kojoj će najopasnija mjesta na planeti biti megapolisi s deset i više miliona stanovnika, gdje će kriminal i bezakonje cvjetati, a niti policija niti vojska neće imati načina i sredstava da unesu red i mir.

Evo što nam oni predviđaju:

Video se koristio u sklopu edukacije Pentagonovog Joint Special Operations Univerziteta, kao dio predavanja na temu Rastuća prijetnja terorizma na predmetu Napredne posebne operacije u borbi protiv terorizma.

Sve je to smješteno pod krovnu organizaciju američkih specijalaca, U.S. Special Operations Command, a cilj ovog predavanja je bio upozoriti na problematiku koja bi se u svjetskim velegradovima mogla javiti za nekoliko godina.

Naravno, fokus svega leži u velikom širenju gradova uz paralelno smanjenje resursa i povećanje jaza između bogatih i siromašnih, što neizbježno rezultira sukobima i gubitkom kontrole.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije