Da li je Nostradamus predvidio Trumpa, a potom i Treći svjetski rat u 2016?

Radiosarajevo.ba
Da li je Nostradamus predvidio Trumpa, a potom i Treći svjetski rat u 2016?
Svaki put kada očekujemo donošenje neke velike odluke koja će utjecati na svijet, pokušamo predvidjeti rezultate i opcije.

Stoga, nije ni čudo da su se mnogi okrenuli slavnom Nostradamusu i njegovim prorčanstvima, pokušavajući dokučiti ko će biti pobjednik američkih izbora.

Ovako je govorio Nostradamus:

"Velika, besramna i smiona svađalica. On će biti izabran za guvernera vojske. Bit će neustrašiv. Slomljeni most, grad koji se onesvijestio od straha. Lažni trubač će, prikrivajući ludilo, prisiliti Bizant da mijenja svoje zakone. Iz Egipta će stići čovjek koji će povući zakone i promijeniti novac", piše TheGamersDrop.

Neki stihovi također su, tvrde neki, predvidjeli borbu između Trumpa i Hillary.

"Plava će kompromitirati onog s kvrgavim nosom. Nakon duela, ona će ga otjerati, zapisao je Nostradamus, a Victor Baines, predsjednik Nostradamus Society of America, tvrdi da se ti stihovi tiču predsjedničke kampanje u kojoj je, prema svim anketama vodila Clinton.

Nostradamus je, osim ovog dvoboja, za 2016. godinu navodno predvidio i Treći svjetski rat koji će trajati 27 godina i poklopiti se s pojavom 'velike komete na nebu'.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije