Procurile šokantne informacije: Sprema se atentat na Vladimira Putina?

10
Radiosarajevo.ba
Procurile šokantne informacije: Sprema se atentat na Vladimira Putina?
Foto: EPA-EFE / Vladimir Putin

Ukrajinsko ministarstvo odbrane tvrdi kako ruska elita razmatra mogućnost atentata na predsjednika Rusije, Vladimira Putina.

"Trovanje, iznenadna bolest, nesreća - ruska elita razmatra mogućnost uklanjanja Putina", stoji u objavi na Facebook stranici ukrajinskog ministarstva obrane. Informacija je, navodno, došla sa ruske strane.

Ukrajina navodi kako iza svega stoji skupina utjecajnih ljudi koja je u opoziciji Putinu. Radi se o, kažu, političkoj i poslovnoj eliti.

Nihad Hebibović: Rađanje bosanskog političkog jezika

Nihad Hebibović: Rađanje bosanskog političkog jezika

"Njihov cilj je ukloniti Putina s vlasti što je prije moguće i uspostaviti ekonomske veze sa Zapadom, koje su uništene zbog rata", dodaje se.

Kako navode Ukrajinci, kao nasljednika Putina vide šefa FSB-a Aleksandra Bortnikova, piše Index.

"Znakovito je da je sam Bortnikov nedavno pao u Putinovu nemilost. Službeni razlog njegovog pada je fatalna procjena rata u Ukrajini", navodi ukrajinsko ministarstvo.

Bortnikov i njegov odjel, navodi se dalje u objavi, bili su zaduženi za analizu stanja među ljudima u Ukrajini, kao i za procjenu kapaciteta ukrajinske vojske.

Dalje ukrajinsko ministarstvo navodi da Bortnikov i neki utjecajni predstavnici ruske elite razmatraju razne opcije kako ukloniti Putina s vlasti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije