Manijak s Volge: Priznanje bravara koji je ubio više od 26 žena

0
Radiosarajevo.ba
Manijak s Volge: Priznanje bravara koji je ubio više od 26 žena
Foto: Prtscr/Youtube / Radik Tagirov

Ruska je policija uhapsila muškarca kojeg sumnjiče da je u razdoblju od 2011. do 2012. opljačkao i ubio čak 26 starijih žena u gradovima širom srednje Rusije.

Riječ je o Radiku Tagirovu, 38-godišnjem bravaru koji je ranije bio osuđen zbog krađe. Policija smatra kako je upravo on "manijak s Volge" kojeg povezuju s brojnim zločinima i ubistvima počinjenim u regijama koje se nalaze duž te poznate ruske rijeke.

Policija je jučer objavila kako je osumnjičeni na ispitivanju "tokom kojeg odgovara na informacije povezane s istragom", piše Guardian, a prenosi jutarnji.hr.

Tagirov, koji živi u ruskom gradu Kazanu, sva je ubistva počinio na identičan način. Na meti su mu bile starije žene koje žive same. U njihove bi stanove ulazio pretvarajući se da je električar, vodoinstalater ili neko iz održavanja zgrade, a potom bi ih zadavio.

Nekada je žrtve ubijao golim rukama, a u nekim se slučajevima koristio električnim kablovima ili štrikovima s njihovih kućnih ogrtača i kuhinjskih pregača.

Većina žrtava bila je starija od 70, njihove je stanove ubojica često pljačkao, no nekada je dragocjenosti ostavljao netaknutima. Koristio je rukavice te uvijek pažljivo očistio mjesto zločina kako bi posao istražiteljima bio što teži.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije