Serijski silovatelj iz Srbije davio svoje žrtve, obljubio i maloljetnicu

Radiosarajevo.ba
Serijski silovatelj iz Srbije davio svoje žrtve, obljubio i maloljetnicu
Youtube/Screenshot / Hapšenje silovatelja iz Srbije

Njemačka policija je nedjeljama tragala za serijskim silovateljem iz Berlina. U utorak uveče policija je uhapsila državljanina Srbije (29) zbog sumnje da je silovao sedam žena, a tužitelji vjeruju da je on serijski silovatelj za kojim su tragali.

U srijedu popodne održana je konferencija za medije berlinskog javnog tužitelja i istražitelja, na kojoj su iznijeti detalji monstruoznih zločina uhapšenog, kao i kako je mamio svoje žrtve, prenosi Bild.

"Poslije prvih krivičnih dijela, postojali su dokazi da su obrasci zločina bili vrlo slični", rekla je Norma Schürmann, šef Odjeljenja za seksualne zločine Policijske uprave u Berlinu. 

Prva žrtva maloljetnica

Uhapšeni Srbijanac je, prema riječima istražitelja, razgovarao s potencijalnim žrtvama, veoma prijatno u početku, uglavom ujutru kada su one bile napolju.

"Nakon što bi razgovarao sa žrtvom, zgrabio ju je i davio kako bi demonstrirao moć, a onda bi je odvukao sa staze. Koristio je nasilje tako da žene nisu plakale ili dozivale u pomoć", rekao je istražitelj.

Prva njegova žrtva bila je maloljetnica, a Srbin je, prema riječima tužiteljke Katrin Frauenkron, koristio različita opasna oruđa u tri posebno teška silovanja. Nije željela da iznosi detalje. Nasilje je bilo toliko veliko da su žene bile zastrašene.

Međutim, nakon što bi izvršio krivično djelo, pokazivao bi drugu stranu, kao da je želio da brine o njima. Želio je da se sljedećeg dana sastane s njima.

Od ranije poznat policiji

Srbijanac je prije napada bio u inostranstvu i s vremena na vrijeme je dolazio u Berlin. Istražitelji nisu mogli da kažu zbog čega se vraćao u Berlin, postoje neke sumnje, ali nisu željeli da ih otkriju.

Kako prenosi Bild, Srbijanac je u junu odsjeo u hostelu u Berlinu, želio je da dođe do novca prodajući automobil.

U Berlinu je boravio prošle godine i u martu ove godine. I ranije je činio krivična djela, ali nisu u pitanju seksualni zločini.

Uhapšeni Srbijanac je u srijedu popodne izveden pred sudiju i sada se nalazi u pritvoru.

Za tri krivična djela postoji sumnja da se radi o teškom silovanju. Za to je zakonom predviđena zatvorska kazna od pet godina, prenosi Bild.

Nakon hapšenja silovatelja, nadležni kažu da je sada važno da se pruži podrška žrtvama.

Da podsjetimo, Srbijanac je uhapšen nakon što je napastvovao još jednu žrtvu.

Prema podacima iz policije, mladu ženu su ujutru primijetili prolaznici u šumi. Očigledno je bila u šoku i tvrdila je da je silovana. Prema prvim nalazima, žena iz Potsdama trčala je šumskom stazom kada joj je počinilac prišao i pitao je kako da stigne do jednog mjesta. Ubrzo nakon toga ju je savladao i silovao.

Kako prenose njemački mediji, 29-godišnji državljanin Srbije optužen je za još sedam silovanja ili pokušaja silovanja u i oko Berlina od 12. juna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije