Od korone umro zloglasni serijski ubica: Ubijao je i ubijao...

0
Radiosarajevo.ba
Od korone umro zloglasni serijski ubica: Ubijao je i ubijao...
Foto: Agencije / Peter Sutcliffe

Jedan od najzloglasnijih serijskih ubica u Engleskoj, Peter Sutcliffe, umro je u 74. godini, prenosi Sky News. 

Sutcliffe, kojem su u Engleskoj nadjenuli nadimak The Yorkshire Ripper, ubio je najmanje 13 žena na sjeveru Engleske krajem 1970-ih godina. 

Prije 10 godina kazna zatvora mu je povećana na doživotnu, a služio ju je u zatvoru Frankland u okrugu Durham. 

Serijski ubica bio je pozitivan na COVID-19, ali navodno je odbio tretman kad su ga prebacili u obližnju bolnicu.

Sutcliffe je odrastao u zapadnom Yorkshireu, a nakon što je završio školu, radio je više poslova za koje nisu potrebne kvalifikacije, među ostalima i posao grobara.

Oženio se 1974. godine, ali vrlo brzo je postao opsjednut prostitutkama. Žene je počeo napadati kasnih 60-ih, ali prvo poznato ubistvo dogodilo se 1975. kad je ubio 28-godišnju Wilmu McCann, majku četvero djece.

U narednim godinama ubio je još četiri žene na sjeveru Engleske, a kako se širila priča o njegovim zločinima, postao je poznat kao Yorkshire Ripper.

"Uništio je toliko života. Otići će u historiju kao jedna od ljudi u rangu Adolfa Hitlera. Nisu to bili neki pijani napadi, planski je izlazio i ubijao i ubijao i ubijao", rekao je za Sky News Richard McCann, sin prve poznate Sutcliffove žrtve.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije