Princeza Diana nije bila oduševljena idejom da Charles postane kralj

3
Radiosarajevo.ba
Princeza Diana nije bila oduševljena idejom da Charles postane kralj
Foto: ZDF / Princeza Diana

Princeza Diana o Charlesovim (73) kompetencijama za budućeg kralja progovorila je u intervjuu za Panoramu BBC-ja dvije godine prije nego što je tragično preminula. 

Tokom intervjua za Panoramu Dianu je novinar Martin Bashir upitao: "Mislite li da bi imalo više smisla, u svjetlu bračnih poteškoća koje ste vi i princ od Walesa imali, da kruna izravno pređe na vašeg sina Williama?"

Princeza Diana je odgovorila: "Pa, onda morate vidjeti da je William trenutačno vrlo mlad, pa želite li da mu se takav teret stavi na ramena u toj dobi? Tako da ne mogu odgovoriti na to pitanje." William je u tom trenutku imao 13 godina.

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Nakon 24 godine od smrti princeze Diane otkriveni njeni tajni planovi

Nakon 24 godine od smrti princeze Diane otkriveni njeni tajni planovi

Londonski BBC izvinio se zbog načina na koji je dobijen čuveni intervju između njegovog novinara Martina Bashira i princeze Diane. Veoma stidljivo, Diana se usudila da odgovori na Bashirova pitanja o Charlesovom stavu prema mogućnosti da zauzme tron.

"Mislite li da će princ od Walesa ikada biti kralj?", upitao je sagovornik.

“Mislim da niko od nas nema odgovor na to.” odgovorila je takozvana 'kraljica srca ljudi' u televizijskom intervjuu koji je emitovan krajem 1995. godine.

“Očigledno je to pitanje koje je svima na umu, ali ko zna? Ko zna šta će sudbina doneti? Ko zna šta će okolnosti donijeti?

Bashir je tada odlučio da insistira i unakrsno ispita: „Ali da li ga poznajete bolje od većine ljudi? Mislite li da želi biti kralj?” uzvratio je.

„Uvijek je bilo sukoba sa njim na tu temu svaki put kada smo pričali o tome“, odgovorila je majka prinčeva Williama i Harrya.

“I shvatio sam razlog tog sukoba, jer je biti princ od Wales veoma zahtjevna uloga, ali je još zahtjevnija uloga biti kralj Engleske”,  kazao je Bashir, pišu strani mediji. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije