Prilika za sve: Kanada prima 300.000 ekonomskih migranata

Radiosarajevo.ba
Prilika za sve: Kanada prima 300.000 ekonomskih migranata
Kanada je jučer saopćila kako će tokom naredne godine dopustiti da čak 300.000 ekonomskih migranata uđe u njihovu zemlju, te da je to nastavak održavanja iste putanje koja vodi ka povećanju ekonomskog rasta.

Vlada je kazala kako bi primanje 300.000 novih imigranata postala nova baza za odobravanje državljanstava, a koje dobijaju ekonomski migranti kada za to steknu uslove.

„Vjerujem da je istinita tvrdnja da više imigranata u Kanadi znači dobru demografsku politiku naše države“, kazao je John McCallum, kanadski ministar imigracija, a prenosi britanski Guardian.

Ipak to nije sve što bi ekonomski migranti mogli dobiti od Kanade jer su nedavno savjetnici ministra finansija ove države Billa Morneaua savjetovali da bi Kanada svoj ekonomski rast i razvoj u potpunosti doživjela povećanjem mjesta za ekonomske migrante. Tako bi broj migranata koje Kanada godišnje prima uskoro mogao porasti i na 450.000.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije