Priča sa sretnim krajem: Pronađena oteta djevojčica iz SAD-a, nestala 2018. tokom susreta s majkom

0
Radiosarajevo.ba
Priča sa sretnim krajem: Pronađena oteta djevojčica iz SAD-a, nestala 2018. tokom susreta s majkom
Foto: FBI / Djevojčica sada ima osam godina

Djevojčica koja je oteta iz trgovačkog centra u američkoj saveznoj državi Washington 2018. godine, pronađena je živa i zdrava u Meksiku, objavio je FBI.

Aranza Maria Ochoa Lopez je imala četiri godine kad je posljednji put viđena tokom nadziranog susreta sa svojom biološkom majkom u trgovačkom centru u gradu Vancouveru, piše Independent.

Njezina je majka uhapšena 2019. u Puebli u Meksiku, ali djevojčica nije pronađena sve do februara ove godine. Dužnosnici su potvrdili kako je djevojčica, koja sada ima osam godina, pronađena u Michoacánu u Meksiku i vraćena u SAD.

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

"Više od četiri godine, FBI i naši partneri nisu odustali od Aranze", rekao je Richard A Collodi, specijalni agent zadužen za terenski ured FBI-a u Seattleu.

"Naša briga sada će biti pružanje podrške Aranzi dok ona bude započinjala svoju reintegraciju u SAD-u", dodao je.

Esmeralda Lopez-Lopez, majka nestale djevojčice, u januaru 2021. godine na Višem sudu okruga Clark priznala je krivnju za otmicu i pljačku drugog stepena te miješanje u starateljstvo prvog stepena.

Osuđena je na kaznu od 20 mjeseci zatvora, prenosi The Columbian. Djevojčica je bilo pod starateljstvom države nakon što je 2017. smještena u udomiteljsku porodicu nakon pritužbi da ju je majka zlostavljala. Majci je omogućeno da viđa kćerku dvaput sedmično. Tokom jednog susreta ona je zatražila da odvede kćerku na toalet, a zapravo ju je odvela do automobila koji je vozio saučesnik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije