Preminuo još jedan od šefova ruske kompanije Lukoil. I on je umro iznenada

4
Radiosarajevo.ba
Preminuo još jedan od šefova ruske kompanije Lukoil. I on je umro iznenada
Foto: TASS / Vitallij Robertus

Vitalij Robertus, jedan od čelnika kompanije Lukoil, iznenada je preminuo u dobi od 54. godine, potvrđeno je iz ove kompanije.

"S dubokim žaljenjem obavještavamo vas da je potpredsjednik kompanije Robertus Vitalij Vladimirovič iznenada preminuo u dobi od 54 godine", stoji u priopćenju kompanije koje je objavila agencija TASS.

Robertus je, dalje nastavlja, obavijest odmah nakon diplome počeo raditi u Lukoilu kao ekonomist.

Još jedna divna vijest za Sarajevo: Baščaršija proglašena Blagom evropske filmske kulture

Još jedna divna vijest za Sarajevo: Baščaršija proglašena Blagom evropske filmske kulture

"Za više od 30 godina rada u Lukoilu stekao je poštovanje svojih kolega ne samo u kompaniji, već iu industriji u cjelini. Dobitnik je državnih i resornih nagrada za uspjeh u razvoju domaćeg goriva. i energetski kompleks", stoji u priopćenju.

Kako podsjeća ukrajinska Pravda, Robertusova smrt je četvrta smrt nekog Lukoilovog top menadžera u posljednje dvije godine.

I novi šef Lukoila iznenada preminuo: Protivio se ratu u Ukrajini

I novi šef Lukoila iznenada preminuo: Protivio se ratu u Ukrajini

Vladimir Nekrasov, predsjednik Upravnog odbora Lukoila, preminuo je u oktobru 2023. od, navodno, akutnog zatajenja srca. Nekrasov je bio na čelu Lukoila nakon što je Ravil Maganov, prethodni predsjednik, umro nakon pada kroz prozor Centralne kliničke bolnice u Moskvi u kolovozu 2022. Alexander Subbotin, bivši glavni menadžer tvrtke, umro je u maju 2022.; njegovo tijelo pronađeno je u privatnoj kući. Istragom je utvrđeno da je i Subotin navodno preminuo od akutnog zatajenja srca.

U novembru je i Vladimir Lebedev, ruski senator s bliskim vezama s Kremljom, iznenada preminuo u dobi od 60 godina, nakon što je doživio "srčani udar". Bio je jako blizak s Nekrasovim, koji je iznenada preminuo mjesec dana prije toga.

Inače, PJSC Lukoil Oil Company je ruska multinacionalna energetska korporacija sa sjedištem u Moskvi, specijalizirana za poslove vađenja, proizvodnje, transporta i prodaje nafte, prirodnog plina, naftnih derivata i električne energije. Na početku agresije na Ukrajinu, kompanija je zahtijevala pregovore o prekidu sukoba, što je Vladimiru Putinu značilo da mu kompanija neće biti lojalna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije