I novi šef Lukoila iznenada preminuo: Protivio se ratu u Ukrajini

3
Radiosarajevo.ba
I novi šef Lukoila iznenada preminuo: Protivio se ratu u Ukrajini
Foto: Daily Mail / Vladimir Nekrasov

Vladimir Nekrasov, predsjednik drugog najvećeg ruskog proizvođača nafte Lukoil, iznenada je preminuo u 66. godini nakon akutnog zatajenja srca, saopštila je kompanija u utorak.

Lukoil je naveo da je Nekrasov radio skoro 50 godina u sektoru nafte i gasa.

Radio je i kao prvi potpredsjednik Lukoila i savjetnik predsjednika kompanije. Lukoil, kojeg je kontaktirao Reuters, odbio je dalje komentare o smrti Nekrasova. Podsjetimo, Lukoil je javno zauzeo stav protiv invazije na Ukrajinu. U saopćenju u martu prošle godine na službenoj su stranici napisali da su zabrinuti zbog tragičnih događanja u Ukrajini te da podržavaju pregovore kako bi se sukob završio. Nadzorni odbor kopmanije pozvao je na trenutni prekid vatre.

Kolinda Grabar Kitarović ima svoj biznis: Pročitajte koliko je novca zaradila prošle godine

Kolinda Grabar Kitarović ima svoj biznis: Pročitajte koliko je novca zaradila prošle godine

Prethodni šef uprave Lukoila Ravil Maganov preminuo je u septembru 2022. nakon 'slučajnog' pada sa prozora bolnice u Moskvi. Također, milijarder Alexander Subbotin (43), koji je bio glavni menadžer u Lukoilu, pronađen je mrtav u maju nakon što je "primio savjet od šamana".

Nekoliko ruskih biznismena, od kojih većina ima veze s energetskom industrijom, umrlo je iznenada u nejasnim okolnostima u mjesecima nakon početka agresije na Ukrajinu, u februaru 2022.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije