Preminula i sedma žrtva napada u Londonu

Fena
Preminula i sedma žrtva napada u Londonu
EPA / Londonski most
Načelnica londonske policije Cressida Dick izjavila je da je preminula i sedma žrtva sinoćnjeg napada u britanskoj prijestonici koji su izvela trojica napadača na Londonskom mostu i pijaci Borou, a kasnije ubijeni u okršaju s policijom.

"Sada je, nažalost, potvrđeno da je sedmoro građana stradalo", rekla je načelnica.

Britanska policija je jutros prvobitno saopćila da je najmanje šest ljudi ubijeno sinoć u napadu u centru Londona.

Navedeno je da su napadači uletjeli vozilom među pješake na mostu, a potom noževima napali ljude na području pijace Borou. Prema navodima londonske Hitne službe, 48 ranjenih je primljeno u pet bolnica širom britanske prijestonice, a lakše povrijeđenima je pomoć pružena na licu mjesta.

"Naoružani policajci su veoma brzo i hrabro reagovali i sukobili se s trojicom osumnjičenih muškaraca koji su upucani i ubijeni na pijaci Borou. Nažalost, pored toga je preminulo još šest ljudi", kazao je šef britanskih antiterorističkih jedinica Mark Rowley.

Lodonska policija saopćila je da su incidenti na Londonskom mostu i pijaci Borou proglašeni za terorističke napade, dok treći incident koji se dogodio u dijelu grada Vauxhall s njima nije povezan.

BBC navodi da su pristalice Islamske države pozdravile noćašnje incidente na društvenim mrežama, ali još niko nije preuzeo odgovornost za napade.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije