Policija: Napade u Londonu tretiramo kao "terorističke incidente"

Anadolija
Policija: Napade u Londonu tretiramo kao "terorističke incidente"
/ AA
Londonska policija je saopćila da strašne događaje na Londonskom mostu i Tržnici Borough tretira kao "terorističke incidente".

"Incidente na Londonskom mostu i na Tržnici Borough tretiramo kao terorističke incidente", naveli su iz policije.

Dodali su da treći incident u Vauxhallu najvjerovatnije nije povezan s ova dva.

Britanska premijerka Theresa May je ranije izjavila da se, kako je rekla, "strašni incident" u Londonu tretira kao "potencijalni teroristički čin".

May će predsjedavati danas hitnim sastankom vladinog odbora nakon incidenata koji su se večeras dogodili u Londonu, a u kojima je smrtno stradalo najmanje šest osoba.

Premijerka je u stalnom kontaktu sa sigurnosnim dužnosnicima koji je informišu o razvoju događaja. Londonska policija poziva građane da ostanu mirni, ali oprezni i budni.

Američki predsjednik Donald Trump je poručio da je uz Veliku Britaniju i njen narod.

"Učinit ćemo sve što možemo da pomognemo Londonu i Velikoj Britaniji. S vama smo, Bog vas blagoslovio", napisao je Trump putem Twittera.

Američki State Department je saopćio da prate dešavanja u Londonu, te savjetuje američke državljane u Velikoj Britaniji da slušaju upute lokalnih vlasti.

 

Policija je večeras prvo dobila informaciju o vozilu koje je naletilo na pješake na Londonskom mostu. Ubrzo nakon toga obaviješteni su o napadu u blizini ulice Borough. Treći incident dogodio se u Vauxhallu, udaljen više od milje od ovih događaja.

Najmanje šest osoba poginulo je u napadu koji se dogodio na Londonskom mostu. Britanska saobraćajna policija saopćila je da je na poznatom Londonskom mostu povrijeđeno više osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije