Premijer Turske: Godišnje ćemo otvarati milion radnih mjesta

AA
Premijer Turske: Godišnje ćemo otvarati milion radnih mjesta
/ Binali Yildirim
Premijer Turske Binali Yildirim je izjavio da je Vlada pripremila plan za predstojeće tri godine prema kojem će, kako je rekao, svake godine biti otvoreno milion radnih mjesta.

"Pripremili smo plan za naredne tri godine. Šta se nalazi u tom planu? Turska će iz grupe zemalja sa srednjim prihodima preći u grupu zemalja s visokim prihodima. Dakle, nacionalni dohodak će iznositi preko 13 hiljada dolara po glavi stanovnika, te ćemo bilježiti prosječnu stopu rasta od 5,5 posto. Svake godine ćemo omogućiti milion radnih mjesta za naše građane. Kako bi se to desilo, potrebno je da još više investiramo u našu ekonomiju", rekao je Yildirim u obraćanju privrednicima i predstavnicima nevladinog sektora u Erzincanu.

Dodao je kako je Vlada razvila ekonomski program zasnovan na snažnim podsticajnim mjerama i za privrednike u istočnoj i jugoistočnoj Anadoliji.

"Zato više nećemo imati izgovora da se ne investira u ova 23 grada", istakao je Yildirim.

Na kraju je napomenuo da će Turska i u narednom periodu odlučno, kao i do sada, nastaviti borbu protiv terorizma sve dok, kako je rekao, ne istrijebe i posljednjeg teroristu.

"Neka svi znaju da će ova borba odlučno biti nastavljena bez ikakvog posustajanja sve dok na ovim prostorima ne bude istrijebljen i posljednji terorist. Znamo i ko stoji iza tih zlobnika. Doći će dan kada neće moći pogledati ovom narodu u lice. Jedini naš cilj je potpuna pobjeda u ovoj borbi. Ako Bog da, ovo pitanje ćemo konačno ukloniti s dnevnog reda", kazao je turski premijer.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije