Premijer Kanade poslao poruku: Različitost je naša snaga

Radiosarajevo.ba
Premijer Kanade poslao poruku: Različitost je naša snaga
Foto: Screenshot / Justin Trudeau

Kanada danas slavi svoj dan. Tim povodom je premijer ove zemlje Justin Trudeau putem svog Facebook profila poslao poruku svojim sugrađanima, ali i svima drugima.

"Danas slavimo nevjerovatno mjesto koje zovemo domom. Bilo da pripremate roštilj ili provodite dan s djecom napolju, ovo je šansa da se osvrnemo i vidimo gdje smo kao zemlja i gdje idemo. 

Posljednjih nekoliko mjeseci bilo je teško, bez sumnje. Ali kroz ovu pandemiju pokazali smo da smo tu jedni za druge, jer to znači biti Kanađanin.

Mi smo susjedi koji štite susjede, mali biznisi na raspolaganju zajednici i osoblju, muškarci i žene u uniformi koji štite ranjive, doktori i sestre koji čuvaju naše porodice zdravim", dio je video poruke kanadskog premijera.

Istakao je da je Kanada uspješna zbog njenih građanja, ljudi koji teže živjeti prema zajedničkim vrijednostima mira, jednakosti i suosjećanja i koji "znaju da je različitost naša snaga".

„Samo zajedno možemo izgraditi bolju zemlju, u kojoj svaki stariji ima sigurno mjesto za život i gdje kažemo NE rasizmu, nepravdi i mržnji. Država u kojoj svi imamo jednake i poštene šanse za uspjeh", kazao je Trudeau, koji je Kanađane pozvao da se pridruže ovogodišnjoj virtualnoj proslavi i #CanadaDay razgovoru na mreži. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije