Prema najavi, Joe Biden dobio treću dozu vakcine protiv koronavirusa

3
Fena
Prema najavi, Joe Biden dobio treću dozu vakcine protiv koronavirusa
Foto: Twitter / Ilustracija / Joe Biden prima vakcinu

Američki predsjednik Joe Biden i čelnik republikanske manjine u američkom Senatu Mitch McConnell primili su u ponedjeljak treću dozu vakcine protiv koronavirusa te pozvali sve one koji to nisu do sada učinili da se vakcinišu.

Biden i McConnell su primili treću dozu prvog radnog dana nakon što su Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) i Uprava za hranu i lijekove (FDA) preporučili i odobrili treću dozu vakcine za Amerikance starije od 65 godina i za one sa već slabijim imunitetom i visokorizičnim radnim okruženjem, prenosi AP.

Obojica su rekli da, iako pojačane doze pružaju trajniju zaštitu od virusa, one nisu rješenje za okončanje pandemije. "Pojačivači su važni, ali najvažnije što moramo učiniti je vakcinisati što više ljudi", rekao je Biden. 

Salkić o sjednici NSRS: "Njihov cilj je dehumanizacija Bošnjaka, situacija može izmaći kontroli"

Salkić o sjednici NSRS: "Njihov cilj je dehumanizacija Bošnjaka, situacija može izmaći kontroli"

Podsjetimo, prošle sedmice direktorica CDC-a dr. Rochelle Walensky predstavila je niz preporuka o vakcinaciji trećom dozom. Biden je tad pohvalio odluku i najavio vakcinaciju. 

Tom prilikom rekao je "Teško je priznati da imam više od 65 godina, ali počet ću s trećom dozom", naveli su američki mediji. 

Savjetnici su rekli da bi treću dozu trebalo ponuditi osobama starijim od 65, korisnicima domova za starije i onima u dobi od 50 do 64 godine koji imaju rizične zdravstvene probleme. Naglašeno je da će se dodatna doza dati najmanje šest mjeseci poslije druge doze.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije