Predsjednik Macron u tri mjeseca potrošio 26 hiljada eura na šminku

Anadolija
Predsjednik Macron u tri mjeseca potrošio 26 hiljada eura na šminku
Ured predsjednika Francuske Emmanuela Macrona potvrdio je medijske izvještaje prema kojima je Macron potrošio 26.000 eura na šminku za tri mjeseca provedena na funkciji predsjednika, rekavši kako pokušavaju da pronađu neko jeftinije rješenje.

Izvještaj koji je objavio magazin "Le Point" izazvao je oštre kritike na društvenim mrežama na račun predsjednika Francuske. Prema izvještaju, troškovi su uključivali plaćanje stručnjaka za makeup za vrijeme Macronovih televizijskih pojavljivanja i putovanja u inostranstvo.  

Ured predsjednika je potvrdio tačnost medijskih navoda danas. No, ovaj izvještaj došao je u lošem trenutku po Macrona, kad ankete pokazuju pad njegove popularnosti zbog najave rezanja budžeta i reforme radnog zakonodavstva.

"Le Point" je objavio kako su Macronovi troškovi manji od onih koje je po istom osnovu imao njegov prethodnik Francois Hollande, koji je imao zaposlenika kojeg je plaćao 10.000 eura mjesečno. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije