Pozvala na ručak svekra i svekrvu, onda skuhala biftek s gljivama. Uslijedila je priča iz noćne more

0
Radiosarajevo.ba
Pozvala na ručak svekra i svekrvu, onda skuhala biftek s gljivama. Uslijedila je priča iz noćne more
Foto: Daily Mail / Nail Patterson otrovala tri osobe

Detektivi pretražuju dom Erin Patterson, žene koja je uhapšena nakon što je pripremila obrok s otrovnim gljivama koji je usmrtio troje ljudi.

Patterson je uhapšena u svom domu u Leongathi, istočnoj Victoriji, a trenutno se nalazi na ispitivanju u policijskoj stanici.

Heather Wilkinson (66), njezina sestra Gail Patterson i njezin suprug Don Patterson, oboje stari 70 godina, preminuli su u augustu i to samo nekoliko dana nakon što su pojeli biftek Wellington s gljivama koji je skuhala Erin Patterson.

Počinje isplata uvećanih penzija i razlika za prva tri mjeseca

Počinje isplata uvećanih penzija i razlika za prva tri mjeseca

Pattersonovi su bili roditelji njezina bivšeg supruga Simona. Suprug Heather Wilkinson, pastor baptističke crkve Ian Wilkinson (68), jedini je preživio, ali je u kritičnom stanju te je proveo gotovo dva mjeseca u bolnici.

Specijalizirani policijski tim istražitelja trenutno pretražuje kuću Patterson u kojoj se 29. jula održao kobni porodični ručak. Doveli su i posebno obučene pse koji mogu nanjušiti USB-ove i SIM kartice.

"Današnje hapšenje samo je sljedeći korak u složenoj i temeljitoj istrazi koju su proveli detektivi Odjela za ubistva, a koja još nije završena", rekao je inspektor Dean Thomas.

"Kad završi pretraga prostorija, ženu će ispitati istražitelji Odjela za ubistva. Omogućit ćemo vam više informacija tokom dana", dodao je.

Gospođa Patterson odlučno je zanijekala bilo kakvu krivnju te je izjavila da je ona uzela preostali posljednji tanjur i također pojela porciju, a kasnije je ostatke predala toksikolozima na pregled.

Tvrdila je da je gljive kupila u velikom lancu supermarketa, a suhe gljive u jednoj azijskoj trgovini u Melbourneu. Obroke je rasporedila u tanjure te je svojim gostima prepustila da sami odaberu tanjur iz kojeg će jesti.

Zabrinuta je da će njezin bivši suprug nju okriviti za smrt svojih roditelja te zatražiti skrbništvo nad njihovo dvoje djece, prenosi Daily Mail.

Patterson je uhapšena, a istraga je u toku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije