Potpredsjednica SAD-a Kamala Harris pozitivna na COVID-19

2
Radiosarajevo.ba
Potpredsjednica SAD-a Kamala Harris pozitivna na COVID-19
Foto: EPA-EFE / Kamala Harris, potpredsjednica SAD-a, 18. april 2022. godine, Lompoc - Kalifornija

Potpredsjednica Sjedinjenih Američkih Država Kamala Harris testirana je pozitivno na koronavirus u utorak nakon povratka sa jednosedmičnog putovanja u Kaliforniju.

"Danas sam bila pozitivna na COVID-19. Nemam simptome i nastavit ću se izolirati i slijediti smjernice CDC-a. Zahvalna sam što sam vakcinisana i što sam dobila booster dozu", napisala je Harris na Twitteru u utorak popodne, prenosi CNN.

Kirsten Allen, sekretarica za štampu potpredsjednika, rekla je u ranijem saopštenju da je Harris bila pozitivna na COVID-19 na brzim i PCR testovima. "Harris će se izolirati i nastaviti raditi iz potpredsjedničke rezidencije", rekla je Allen.

Održana sjednica: Skupština Vijeća Evrope podržala članstvo Kosova

Održana sjednica: Skupština Vijeća Evrope podržala članstvo Kosova

"Ona nije bila u bliskom kontaktu s predsjednikom ili prvom damom zbog njihovih nedavnih rasporeda putovanja. Ona će slijediti smjernice CDC-a i savjete svojih ljekara. Potpredsjednica će se vratiti u Bijelu kuću kada bude negativna", dodala je.

Harris je trebala primiti svoj obavještajni brifing u utorak u 10:15 po istočnoevropskom vremenu u Bijeloj kući, zajedno s predsjednikom Joeom Bidenom, prema dnevnim smjernicama poslanim novinarima u ponedjeljak navečer.

Ona nije učestvovala ni u jednom događaju ili sastanku u Bijeloj kući u utorak, prema zvaničniku Bijele kuće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije