Jill Biden i Kamala Harris odabirom odjeće za Kongres poslale snažnu poruku

2
Radiosarajevo.ba
Jill Biden i Kamala Harris odabirom odjeće za Kongres poslale snažnu poruku
EPA / Jill Biden i Kamala Harris

Prvi govor američkog predsjednika Joea Bidena u Kongresu ulazi u historiju jer su prvi put iza njega sjedile dvije žene - potpredsjednica Kamala Harris i predsjednica Zastupničkog doma Nancy Pelosi, a modne kreacije Harris i prve dame osmisli su dizajneri imigranti.

Prabal Gurung, koji je dizajnirao odijelo potpredsjednice Harris, objavio je na Twitteru da potpredsjednica nosi "odijelo krem boje i svilenu košulju boje slonovače", djelo ateljea Prabal Gurung iz grada New Yorka.

Harris je dijete imigranata iz Indije i Jamajke, a dizajner njene modne kreacije je imigrant iz Nepala rođen u Singapuru.

S balkona je govor svog supruga pratila prva dama Jill Biden koja je odabirom odjeće poslala snažnu poruku jedinstva.

Jill Biden nosila je haljinu dizajnerice Gabriele Hearst, rođene u Urugvaju, a riječ je o tamnoplavoj haljini s ručno izvezenim cvijećem koje predstavlja svih 50 saveznih država, zatim Washington DC i svih američkih teritorija.

Ta je haljina zapravo druga verzija kaputa i haljine krem boje koje je također osmislila Hearst te izvezla cvijećem za prvu damu na predsjedničkoj inauguraciji 20. januara.

"Cvijet (države) Delaware smješten je u predjelu srca prve dame, jer je ona iz te države", navodi se na web stranici.

Sam predsjednik Biden odjenuo je tamno odijelo s plavom kravatom nepoznatog dizajnera za svoje prvo obraćanje zastupnicima na Kapitolu.

Douglas Emhoff, suprug potpredsjednice Harris, koji je prvi u historiji ponio titulu drugog supruga Bijele kuće, nosio je sivo odijelo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije