Porodice izraelskih talaca zahtijevaju hitnu akciju vlade: 'Ako ih ne vratite, mi ćemo to učiniti'

0
Radiosarajevo.ba
Porodice izraelskih talaca zahtijevaju hitnu akciju vlade: 'Ako ih ne vratite, mi ćemo to učiniti'
Foto: Kolaž / Porodice izraelskih talaca

Porodice izraelskih talaca koji su oteti i trenutno se nalaze u Pojasu Gazi, su prešle graničnu ogradu kod izraelskog grada Nir Am, izražavajući svoju frustraciju i očajanje zbog, kako tvrde, neadekvatnog odgovora vlade na ovu krizu.

Ovaj potez označava dramatičan razvoj u teškoj situaciji koja se proteže već nekoliko sedmica.

Prema navodima, članovi porodica su iskoristili priliku kada je sigurnosna situacija bila oslabljena i uspjeli su proći kroz sigurnosnu barijeru koja razdvaja Izrael i Pojas Gazu. Oni su najavili da će, ukoliko vlada ne poduzme hitne mjere za povratak njihovih voljenih, preuzeti stvar u svoje ruke i pokušati sami osloboditi taoce, prenosi TRT Balkanbhsc.

GRAS se oglasio: Oba dana vikenda će doći do izmjena saobraćaja

GRAS se oglasio: Oba dana vikenda će doći do izmjena saobraćaja

Ova akcija izazvala je značajnu pažnju i zabrinutost među izraelskim vlastima, koje su se suočile s teškim pitanjima o vlastitoj sposobnosti da upravlja krizom i pruži sigurnost građanima. 

Vlada Izraela još nije službeno komentirala ovu najnoviju eskalaciju, ali se očekuje da će se situacija dalje razvijati, kako bi se pokušalo pronaći rješenje koje bi zadovoljilo obje strane i dovelo do povratka talaca

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije