Izraelski ministar nakon napada izjavio: 'Ne želimo rat, ali ćemo uraditi sve da zaštitimo građane'

8
Anadolija
Izraelski ministar nakon napada izjavio: 'Ne želimo rat, ali ćemo uraditi sve da zaštitimo građane'
Foto: EPA - EFE / Israel Katz

Izraelski ministar vanjskih poslova Israel Katz izjavio je da ne žele potpuni rat nakon jutrošnjih tenzija s libanskim Hezbolahom.

Izraelske snage saopćile su da su izvele preventivni napad na Liban po saznanju da Hezbolah sprema napad na Izrael.

"Ne želimo sveopšti rat, ali ćemo učiniti sve što je potrebno da zaštitimo naše građane", naveo je u saopćenju šef izraelske diplomatije Katz.

Razotkrivena velika prevara preko popularne stranice koju svakodnevno koriste i Bosanci

Razotkrivena velika prevara preko popularne stranice koju svakodnevno koriste i Bosanci

Israel Katz je jutros poslao direktnu poruku ministrima vanjskih poslova više zemalja, tražeći da njihove zemlje podrže Izrael protiv Irana i Hezbolaha.

Katz je naveo da je kolege ministre informirao o tome kako je Izrael nedvojbeno utvrdio da Hezbolah planira napad velikih razmjera projektila i dronova na ciljeve u Izraelu, te da je Izrael zato izveo preventivni napad kako bi zaštitio svoje građana i teritorij.

S druge strane, Hezbolah je jutros objavio da je pokrenuo odmazdu protiv Izraela zbog atentata na jednog od njegovih visokih komandanata Fuada Shukura u Bejrutu 30. jula.

Hezbolah je naveo da su u napadu bile gađane tačke izraelske vojske sa 320 raketa, kao i brojnim bespilotnim letjelicama (UAV).

Izraelska vojska je saopćila da je jutros u napadima na Liban učestvovalo oko 100 ratnih aviona i da je pogođeno 40 raketnih bacača koji su postavljeni za napad na centar Izraela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije