Izraelska vojska tvrdi da je ubila lidera Hamasa u Jeninu

1
Anadolija
Izraelska vojska tvrdi da je ubila lidera Hamasa u Jeninu
Foto: The Israel Defense Forces (IDF) / Izraelske odbrambene snage (IDF)

Izraelska vojska je u petak objavila da je ubila lidera Hamasa na okupiranoj Zapadnoj obali.

U saopćenju, izraelska vojska je navela da su njene snage gađale vozilo u kojem je bio Wassema Hazema, vođa Hamasove mreže u Jeninu na sjeveru okupirane Zapadne obale.

Dodaje se da su izraelske snage ubile još dvojicu Palestinaca, Misbaha al-Masharka i Arafata Amra, koji su bili u vozilu.

Udruženje žrtava genocida zatražilo istragu FUP-a zbog Krešićeve izjave o vraćanju Herceg-Bosne

Udruženje žrtava genocida zatražilo istragu FUP-a zbog Krešićeve izjave o vraćanju Herceg-Bosne

Iz Hamasa se za sada nisu oglasili o izraelskim tvrdnjama.

Izraelska vojska u petak je treći dan zaredom nastavila svoju vojnu ofanzivu na grad Jenin i izbjeglički kamp na sjeveru Zapadne obale.

Izraelska vojska je u srijedu pokrenula najveću vojnu akciju od 2002. na gradove Tulkarm i Jenin, kao i na izbjeglički kamp Al Fara kod Tubasa, ubivši 16 Palestinaca.

Napetost raste širom okupirane Zapadne obale u jeku brutalne izraelske ofanzive na Pojas Gaze, u kojoj je od 7. oktobra prošle godine ubijeno više od 40.600 Palestinaca, uglavnom žena i djece.

Najmanje 670 Palestinaca je od tada ubijeno, skoro 5.400 ranjeno, a više od 10.300 uhapšeno na okupiranoj Zapadnoj obali, objavili su palestinski zvaničnici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije