Porast broja oboljelih i u Rusiji: U Moskvi opet uvode restrikcije

0
Hina
Porast broja oboljelih i u Rusiji: U Moskvi opet uvode restrikcije
Foto: EPA-EFE / Ispred bolnice u Moskvi

Zbog naglog porasta zaraženih koronavirusom, moskovski gradonačelnik Sergej Sobjanin u subotu je objavio da će dani od 15. do 19. juna biti neradni te da će se do 20. juna svi barovi, restorani i ostala mjesta zatvarati najkasnije u 23 sata.

"Kako bismo zaustavili rast oboljelih i kako bismo očuvali živote, danas sam izdao nalog da dani od 15. do 19. juna budu neradni, ali u potpunosti plaćeni za sve zaposlene", napisao je Sobjanin na službenom blogu.

"Ove sedmice se stanje s širenjem virusa blago pogoršalo, broj novih zaraza dosegao je vrhunac iz prošle godine", istaknuo je gradonačelnik.

Moskva je u subotu imala 6701 novi slučaj koronavirusa, što je rekord za rusku prijestolnicu od decembru prošle godine.

"Ne možemo ne reagirati na tu situaciju", naglasio je Sobjanin.

Predsjednik Vladimir Putin je kazao da je do sada protiv infekcije COVID-19 vakcinisano 18 miliona Rusa. Rusija broji oko 144 miliona stanovnika i čitava zemlja se posljednjih dana suočava sa skokom broja oboljelih od COVID-a.

U subotu je u Rusiji bilo 13.510 novih slučajeva i 399 umrlih, što čini ukupno 5,193.964 zaraženih i 126.073 umrlih od početka pandemije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije