Policija nakon potjere privela dva sumnjiva lica na motoru

Anadolija
Policija nakon potjere privela dva sumnjiva lica na motoru
Turska policija kasno sinoć u dramatičnoj akciji uspjela je savladati i slobode lišiti dvije sumnjive osobe koje su na glavnom ulazu istanbulskog aerodroma “Ataturk“ pokušale izbjeći policijsku kontrolu, javlja Anadolu Agency (AA).

Reporter AA javlja da je policija na glavnom ulazu aerodroma “Ataturk“ kasno sinoć pokušala zaustaviti dvije osobe na motociklu, a sumnjivi dvojac je potom pokušao pobjeći. Policija je ispalila nekoliko hitaca iz vatrenog oružja, nakon čega su sumnjiva lica skočila sa motora i nastavila trčati ka aerodromskom terminalu.

Policija je na kraju uhvatila i slobode lišila sumnjive osobe, koje su organima gonjenja od ranije poznate po učešću u nekoliko pljački.

Aerodrom je nakratko bio zatvoren, a policija je eksplozivom neutralizirala sumnjivu torbu koja se nalazila na motociklu.

Guverner Istanbula Vasip Sahin saopćio je da je policijska akcija protiv osumnjičenih osoba koje su pokušale izbjeći kontrolu uspješno okončana i da se rad na aerodromu odvija neometano.

U saopćenju se također navodi da sumnjiva lica nisu bila naoružana, a da je policija naknadno izvršila pretres kuće privedenih osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije