Pogledajte kako je FOX News prekinuo prenos presice tima Donalda Trumpa

3
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako je FOX News prekinuo prenos presice tima Donalda Trumpa
PrtScr / Neil Cavuto rekao - kraj

Jedan od dojučerašnjih glavnih medijskih saveznika Donalda Trumpa, američka televizija FOX News, ovih dana "okreće ploču".

Naime, podsjetimo, u SAD-u su 3. novembra održani izbori za predsjednika Amerike, na kojem su glavni 'takmaci' bili demokrata Joe Biden i republikanac i aktualni predsjednik Donald Trump.

Kao što je poznato, projekcije vodećih svjetskih medija pobjedu su dale Bidenu, no Trump ove rezultate ne priznaje te najavljuje konačnu sudsku bitku za Bijelu kuću.

Trump i članovi njegovog tima ne propuštaju priliku da optužuju za izbornu prevaru, da osporavaju pobjedu Bidena, no konkretne dokaze za to ne pružaju.

FOX News, veliki Trumpov saveznik, već je tokom izborne noći uskomešao raspoloženje u republikanskom timu, kad su počeli izvještavati o tome da Biden vodi i, vjerovatno, pobjeđuje. Navodno, ni sam Trump nije bio sretan...

A, onda, jučer, novi udarac.

Naime, Kayleigh McEnany jučer je održala press konferenciju, no FOX News odlučio ju je prekinuti dok je ona govorila kao glasnogovornica i Trumpove kampanje i Bijele kuće. 

"Postoji samo jedna stranka u Americi koja pokušava držati promatrače izvan prostorija u kojima se broje glasovi. To je Demokratska stranka. Takva pozicija se ne zauzima kad želite poštene izbore. Ne protivite se istrazi glasanja kad želite poštene izbore. Ne protivite se našim naporima da izbori budu transparentni kad želite poštene izbore. Takve pozicije zauzimate kad želite prevaru i kad pozdravljate ilegalno glasanje", poručila je McEnany na pressu.

U tom trenutku FOX-ov voditelj Neil Cavuto prekinuo je prijenos i poručio:

"Mislim da ovdje moramo biti vrlo jasni. Ona optužuje drugu stranu da žele prevaru i da pozdravljaju ilegalno glasanje. Ako nema više detalja kojima bi poduprla te tvrdnje, ne mogu u dobroj vjeri nastaviti prikazivati ovo. Želim se uvjeriti da imaju možda neke dokaze za ove tvrdnje. Ovo je eksplozivna optužba, tvrde da druga strana namješta i vara. Ako iznese dokaz, vratit ćemo prijenos", dodao je.

Pogledajte scenu:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije