Pogledajte kako dronovi kamikaze uništavaju rusku lokomotivu

1
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako dronovi kamikaze uništavaju rusku lokomotivu
Foto: Printscreen / Napad FPV dronovima na lokomotivu

Ukrajinski kanali na Telegramu objavili su snimku napada FPV dronovima kamikazama na lokomotivu ispred jednog od kolodvora u ruskoj regiji Kursk.

Snimka prikazuje napad nekoliko bespilotnih letjelica kamikaza na parkiranu lokomotivu. U pojašnjenju snimke stoji kako je riječ o napadu na civilnu lokomotivu koja je korištena za vojne logističke svrhe, prevozeći ruski vojni teret.

Sigurno je da bi lokomotiva i željeznička mreža bile mnogo bolje mete za američke sisteme HIMARS ili neke druge slične zapadne sisteme, no Sjedinjene Američke Države dale su dozvolu za upotrebu samo u regiji Harkiv, odakle su Rusi nedavno pokrenuli novu ofanzivu koja je i potaknula da se izda dopuštenje za korištenje zapadnog oružja na ruskom teritoriju.

Saša Magazinović: 'Ovo je pravi razlog zašto odugovlače s legalizacijom kanabisa u medicinske svrhe'

Saša Magazinović: 'Ovo je pravi razlog zašto odugovlače s legalizacijom kanabisa u medicinske svrhe'

Kurska regija graniči s područjem drugog većeg ukrajinskog grada Sumija, za kojeg se strahuje da bi mogao biti meta buduće nove ofanzive Rusa.

Ukrajinska vojska upozorila je kako se upravo uz granicu sa Sumijem gomilaju nove velike jedinice ruske vojske. Kurska regija inače je česta meta ukrajinskih dronova kamikaza većeg dometa koji ciljaju energane i rafinerije. 

Video kako dronovi kamikaze uništavaju rusku lokomotivu možete pogledati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije