Sirija / Poginulo više od 100 Asssadovih vojnika: Amerikanci odbranili nalazišta nafte

08. 02. 2018. u 15:54:00 Fena

Shares: 89

Više od 100 boraca, pripadnika snaga naklonjenih sirijskom predsjedniku Bashar al-Assadu poginulo je tokom noći kada su američka vojna koalicija i lokalne snage odbile njihov napad u istočnoj Siriji, rekao je američki zvaničnik, prenosi Reuters.

Veliki broj poginulih potvrđuje da se radilo o opsežnom napadu u kojem je učestvovalo više od 500 vojnika, artiljerija, tenkovi i raketni sistemi.

Američki zvaničnik je govorio za Reuters pod uvjetom anonimnosti.

Zvanični sirijski izvori su objavili da je američka koalicija bombardirala vladine snage istočno od Eufrata, te da ima desetine poginulih i ranjenih. Nije bilo poginulih niti ranjenih američkih vojnika, naveo je izvor Reutersa.

"Vjerujemo da su snage Sirijske arapske armije (SAA) htjele preuzeti kontrolu nad teritorijem koji je oslobođen od terorističke organizacije ISIL, a gdje je smješteno nalazište nafte koje je bilo glavni izvor finansiranja terorista", rekao je američki zvaničnik.  


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA