Erdogan: Imamo poginulih vojnika u "Maslinovoj grani", ali oni su naši šehidi

Anadolija
Erdogan: Imamo poginulih vojnika u "Maslinovoj grani", ali oni su naši šehidi
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je danas u Ankari da više niti jedna država, niti institucija neće moći propitivati snagu i odlučnost Turske.

Erdogan je danas govorio na redovnom sastanku zastupnika u parlamentu u ime Stranke pravde i razvoja (AK Parti) u Ankari, a tom prilikom osvrnuo se na aktuelna dešavanja.

Kritikovao je vlasti SAD-a koje se i nakon objavljene pobjede nad ISIS-om nisu povukle iz Sirije, već i dalje u tu regiju dopremaju oružje i municiju organizaciji PYD/PKK-a.

 "Onda vi imate neke račune prema Turskoj, Iranu ili možda prema Rusiji. Međutim, mi i dalje na svom mjestu čvrsto i ispravljeno stojimo i tako će i dalje biti", poručio je Erdogan u Ankari.

Erdogan je kazao kako je njegova zemlje došla u stanje da "više niti jedna država, niti institucija neće moći propitivati snagu i odlučnost Turske".

"Hvala Bogu, u operaciji Maslinova grana koju provodimo, broj neutraliziranih terorista približava se hiljadi. Imamo i naših poginulih vojnika. Ali oni su naši šehidi koji su imali i vjeru", poručio je Erodgan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije