Erdogan: Oni koji su poginuli na Allahovu putu su živi, ali vi to ne znate

Anadolija
Erdogan: Oni koji su poginuli na Allahovu putu su živi, ali vi to ne znate
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je danas u Kocaeliju kako se turska vojska kreće prama Afrinu, te da će svoj put, "s Božijom pomoći", nastaviti i ka Idlibu.

Erdogan je boravio u turskom gradu Kocaeliju, gdje je održan Kongres asocijacije mladih Stranke pravde i razvoja (AK Parti). Tokom obraćanja na kongresu Erdogan se osvrnuo na aktuelna dešavanja.

Erdogan je govorio i o operaciji Maslinova grana, kazavši kako će turska vojska nastaviti svoj put i prema Idlibu.

"Naš Gospodar nam poručuje: 'Ne recite za one koji su na Allahovu putu poginuli: 'Mrtvi su!' Ne, oni su živi, ali vi to ne znate'. Imajući to u vidu, moj Mehmetcik (turska vojska) se kreće prema Afrinu, a s Božijom pomoći, nastavit će se kretati i ka Idlibu”, poručio je Erdogan.

Kazao je kako Turska nikada neće odustati od svojih moralnih principa kada riječ o dešavanjima u Siriji.

"Ljudska svijest je nestala naspram milion ubijenih stanovnika Sirije, među kojima su žene i djeca. Da li mi treba da odustanemo od našeg morala? Nikada nismo pali niti ćemo pasti u jednu takvu grešku. Za Amerikance, Europljane, Kineze ili neke druge zemlje, područja Sirije, Iraka i Sjeverne Afrike i politike koju slijede na ovim prostorima, mogu gledati kao jedan taktički alata koji smatraju prikladnim za svoje svakodnevne interesa, no ova područja za nas se ništa ne razlikuju Crnomorske regije, Egejske regije, Sredozemne regije, centralne Anadolije, niti o drugih naših regija", poručio je Erdogan. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije