COVID-19 / Pink otkrila na Instagramu: Sin i ja smo se oporavili od koronavirusa

04. 04. 2020. u 08:42:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Slavna pjevačica Pink pridružila se listi slavnih ličnosti koje su oboljele od infekcije COVID-19, a koju uzrokuje novi soj koronavirusa.

Kako je otkrila u postu na Instagramu, ona i njen sin otkrili su prije dvije sedmice da su zaraženi:

"Prije dvije sedmice, moj trogodišnji sin Jameson i ja dobili smo simptome COVID-19. Srećom, naš porodični ljekar imao je pristup testovima, testirani smo i oboje smo bili pozitivni. Naša obitelj svakako je bila u izolaciji kući i nastavili smo to raditi i u ove protekle dvije sedmice. Prije nekoliko dana uradili smo nove testiove i, srećom, negativni su.

Potpuna je lakrdija i poraz naše vlade da testovi nisu pristupačniji. Ova bolest je ozbiljna i stvarna. Ljudi moraju znati da utječe na stare i mlade, zdrave i bolesne, bogate i zdrave i moramo se testirati, besplatno, puno više kako bi zaštitili našu djecu, naše porodice, prijatelje i zajednice", napisala je ona. 

Dodala je kako će donirati 500.000 dolara bolnici u Philadelphiji, gdje je radila njena majka, kao i 500.000 dolara za COVID-19 fond pri gradskoj bolnici u Los Angelesu.

Zahvalila se svim zdravstvenim radnicima u svijetu i svima koji rade tako mnogo da zaštite sve one koje volimo: "Vi ste naši heroji! Naredne dvije sedmice su krucijalne: molim vas ostanite kući. Molim vas. Ostanite. Kući."


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA