Pilot zaprijetio Trumpovim pristašama da će spustiti avion i ostaviti ih

4
Radiosarajevo.ba
Pilot zaprijetio Trumpovim pristašama da će spustiti avion i ostaviti ih
Foto: Screenshot / Trumpove pristalice u avionu

Dva dana nakon što su pristalice Donalda Trumpa upale u američku Kongres i napravili haos, čiji je rezultat bio pet mrtvih, mnogo povrijeđenih i više od 60 uhapšenih, pojavio se snimak iz jednog aviona u kojem su putovale i Trumpove pristaše.

Zbog njihovog ponašanja tokom leta, oglasio se kapetan koji im je da će ih ostaviti usred Kansasa ako se ne počnu ponašati kako treba.

Avion American Airlinesa bio je prepun Trumpovih pristaša i letio je iz  Washingtona u Phoenix u petak, 8. januara. 

Putnici su skandirali, a mnogi navodno nisu nosili ni maske. Kapetan je zahtijevao da se ponašaju kako treba, ili će ostati hiljadama milja daleko od kuće, piše Unilad

Na društvenim mrežama je objavljen snimak kapetanove poruke. Naravno, Trumpove pristalice nisu bile zadovoljne.

"Ovako će biti ... let traje četiri i pol sata do Phoenixa. Spustićemo ovaj avion usred Kansasa i istovariti ljude - nije me briga. Učinit ćemo to ako je to potrebno, zato se ponašajte kako treba, molim vas", rekao je kapetan, kako se može čuti i na snimku.

Kompanija American Airlines je stala u odbranu svog pilota, a portparol je za New York Post rekao da je pilot "naglasio važnost poštivanja uputa koje daju članovi posade i poštivanja obaveznih pravila o pokrivanju lica maskom".

"U 'Americanu' ozbiljno shvatamo sigurnost naših putnika i cijenimo povjerenje koje ukazuju u naš tim da bi se brinuli za njih tokom cijelog putovanja", dodali su iz kompanije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije