Pentagon pod opsadom, zbog pucnjave niko ne smije izaći, napadač ubijen

0
Radiosarajevo.ba
Pentagon pod opsadom, zbog pucnjave niko ne smije izaći, napadač ubijen
Twitter / Pentagon pod opsadom

Zgrada Pentagona u Arlingtonu, na širem gradskom području Washingtona, je djelimično zatvorena, a osoblje ne smije izlaziti zbog pucnjave koja se dogodila izvan zgrade na autobusnoj platformi kod glavnog ulaza u Pentagon kroz koji svakog dana prođe na hiljade zaposlenika, javila je Agencija za zaštitu snaga Pentagona, piše CNN.

"Upravo smo potvrdili da je Pentagon u blokadi. Došlo je do incidenta u tranzitnom centru Pentagona", rekao je glasnogovornik Agencije za zaštitu snaga Pentagona Chris Layman koji je dodao da to područje trenutno nije sigurno i pozvao ljude da ga izbjegavaju.

Pentagon je, inače sjedište američkog Ministarstva odbrane.

Nešto kasnije dio Pentagona je otvoren, a objavljena je informacija da je napadač ubijen.

Ove informacije potvrđene su na zvaničnim stranicama Pentagona gdje je saopćeno kako ulaz u stanicu metroa i dalje ostaje blokiran do okončanja istrage.

"Pentagon je ponovo otvoren nakon pucnjave. Koridor 2 i stanica metroa su i dalje zatvoreni dok je Koridor 3 otvoren za pješake", navodi se na stranici.

Prema pisanju magazina Politico, napadača koji je otvorio vatru u blizini Pentagona ubio je policajac ove američke institucije, a za ovaj medij je potvrđeno kako se napadač nije uspio približiti Pentagonu.

"U ovom trenutku nema dodatnih osumnjičenih, a mjesto događaja je i dalje zaštićeno. U incidentu je povrijeđen jedan policajac i trenutno mu se ukazuje ljekarska pomoć", prenosi Politico.

Podsjetimo, oko 17.30 sati po srednjoeuropskom vremenu stigla je vijest da je Pentagon blokiran nakon što se čulo više hitaca ispaljenih na platformi stanice metroa.

Nekoliko osoba je povrijeđeno, među njima i policajac u pucnjavi ispred Pentagona, javili su američki mediji.

Pratite UŽIVO šta se dešava ispred Pentagona:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije