Pentagon još uvijek ne vjeruje da je Putin donio konačnu odluku o Ukrajini

2
AA
Pentagon još uvijek ne vjeruje da je Putin donio konačnu odluku o Ukrajini
Arhiv / Pentagon

Portparol Ministarstva odbrane SAD-a (Pentagon) John Kirby rekao je da je Rusija rasporedila "dodatne vojne snage" duž granice s Ukrajinom, ali da još uvijek ne vjeruju da je ruski predsjednik Vladimir Putin donio konačnu odluku o invaziji, javlja AA.

Kirby je rekao da je Rusija čak u posljednja 24 sata povećala svoje vojno prisustvo u područjima blizu ukrajinske granice i u Bjelorusiji.

Navodeći da ima aktivnosti i na jugu, Kirby je napomenuo da je Rusija sa svojom mornaricom izvela neke vježbe u Crnom moru.

Nesreća u Sarajevu: Udaren pješak, velika gužva u saobraćaju

Nesreća u Sarajevu: Udaren pješak, velika gužva u saobraćaju

Istakao je da još ima prostora za diplomatiju.

"Još uvijek ne vjerujemo da je konačna odluka (za invaziju) donesena", naglasio je Kirby.

Međutim, portparol je kazao da su iz različitih institucija više puta najavljivali da napad i dalje može početi svaki dan bez ikakvog upozorenja.

"Čuli ste da je savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan prošle sedmice jasno rekao da bi napad mogao početi prije nego što se Olimpijske igre završe. Možda čak i ove sedmice. Dijelimo informacije koje imamo sa našim saveznicima, uključujući Ukrajinu", dodao je Kirby.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije