Peking: Pooštrene mjere odmah nakon par novih slučajeva COVID-a

0
Fena
Peking: Pooštrene mjere odmah nakon par novih slučajeva COVID-a
Foto: EPA-EFE / Peking, 19. decembar 2020.

Peking je u nedjelju izvijestio o jednom novom uvezenom potvrđenom slučaju COVID-19, objavile su u ponedjeljak lokalne zdravstvene vlasti.

Oboljeli je 37-godišnji Kinez koji je živio u Švedskoj i u međunarodnu zračnu luku Beijing Capital stigao je letom iz Stockholma u subotu, javlja Xinhua.

On je pozitivno testiran na koronavirus po dolasku u Kinu.

Vlasti su dezinficirale hotel u kojem je boravio i poduzete su druge mjere kontrole i prevencije.

Prema izvještajima zdravstvene komisije, u Pekingu u nedjelju nisu zabilježeni novi lokalno preneseni slučajevi koronavirusa, asimptomatski ili sumnjivi slučajevi. Grad također nije izvijestio o novim uvoznim asimptomatskim ili sumnjivim slučajevima COVID-19 u nedjelju.

Peking je pooštrio mjere prevencije i suzbijanja epidemije nakon novih izvještaja o lokalnim infekcijama COVID-19, objavile su u nedjelju lokalne vlasti.

Sporadični slučajevi zabilježeni su nedavno na nekoliko mjesta u Pekingu.

Zbog toga je Peking pooštrio mjere kretanja i boravka ljudi u parkovima i drugim mjestima okupljanja turista. Ta mjesta mogu raditi s 75 posto kapaciteta.

Peking će provesti masovna COVID testiranja zaposlenih u javnim uslužnim djelatnostima poput ugostiteljskih objekata, maloprodajnih tržnica, tržnica poljoprivrednih proizvoda i supermarketa. Tokom predstojećih novogoišnjih praznika i proljetnih festivala, Peking neće održavati sajmove niti velike masovne kulturne aktivnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije