Pariz: Policija zaustavlja vozila u potrazi za napadačem

Anadolija
Pariz: Policija zaustavlja vozila u potrazi za napadačem
Francuska policija zaustavlja automobile u regiji Pariza u potrazi za napadačem koji je danas prijepodne BMW-om tamne boje udario u grupu vojnika, a zatim pobjegao.

Vladin portparol Christophe Castaner je u srijedu poslijepodne kazao da su pripadnici snaga sigurnosti zaustavili nekoliko vozila, ali da još uvijek tragaju za napadačem. U napadu je povrijeđeno šest vojnika.

“Mobilizirana su sva sredstva kako bi neutralizirali osobu ili osobe koje su odgovorne za napad“, naglasio je Castaner.

Dodao je da je, na prethodno zakazanom sastanku o sigurnosnoj situaciji u srijedu, predsjednik Emmanuel Macron razgovarao o napadu, kao i na sastanku kabineta koji će se naknadno održati.

Dvojica policijskih službenika kazali su da su vlasti fokusirane na traganje za jednim napadačem, ali da se ne može isključiti da je u napad u pariškom predgrađu Levallois bilo uključeno još osoba.

Zvaničnici navode da su nadzorne kamere na mjestu napada snimile registarske tablice vozila i još neke detalje za koje se nadaju da će pomoći u istrazi. Zvaničnici su govorili pod uslovom da ostanu anonimni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije