Pariz: Objavljen snimak napada čekićem na policajca

Radiosarajevo.ba
Pariz: Objavljen snimak napada čekićem na policajca
Nakon što je jučer nakon pucnjave u blizini francuske katedrale Notre Dame, policija glavnog grada Francuske uspjela savladati napadača, objavljen je i snimak koji prikazuje dramatičnu situaciju.

Do pucnjave je došlo nakon što je jedna osoba čekićem ili maljem pokušala napasti policajce, te je jedan policijski službenik na tu osobu otvorio vatru.

U cijelom incidentu policajac je zadobio lakše povrede, dok je napadač ranjen, a zvaničnici tvrde da nije riječ o terorističkom napadu, piše BBC.

Ipak, cijeli incident je prouzrokovao veliku paniku, te su turisti u ogromni kolonama bježali u potrazi za skrovištem, dok su stotine ljudi ostale zarobljene u katedrali.

"Čovjek se prikrao iza trojice policajaca i naoružan maljem počeo je udarati jednog od njih. Njegove kolege reagovale su staloženo i otvorile su vatru", izjavio je novinarima francuski ministar unutrašnjih poslova Gerard Collomb.

Ubrzo je objavljen i navodni snimak napada. Upozoravamo vas da je uznemirujuće prirode.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije