Napadač iz Pariza ranjen: Maljem udarao policajca i vikao 'Ovo je za Siriju'

Radiosarajevo.ba
Napadač iz Pariza ranjen: Maljem udarao policajca i vikao 'Ovo je za Siriju'
Nakon velike panike koja je tokom popodneva zavladala Parizom, zbog pucnjave u blizini katedrale Notre Dame, policija glavnog grada Francuske uspjela je savladati napadača koji je prouzrokovao dramatičnu situaciju.

Kako je saopćeno, do pucnjave je došlo nakon što je jedna osoba čekićem ili maljem pokušala napasti policajce, nakon čega je jedan policijski službenik na tu osobu otvorio vatru.

U cijelom incidentu jedan policajac je zadobio lakše povrede, dok je napadač ranjen, a zvaničnici tvrde da nije riječ o terorističkom napadu, piše BBC.

Ipak, cijeli incident je prouzrokovao veliku paniku, te su turisti u ogromni kolonama bježali u potrazi za skrovištem, dok su stotine ljudi ostale zarobljene u katedrali.

"Čovjek se prikrao iza trojice policajaca i naoružan maljem počeo je udarati jednog od njih. Njegove kolege reagovale su staloženo i otvorile su vatru", izjavio je novinarima francuski ministar unutrašnjih poslova Gerard Collomb.

On je dodao i kako je napadač uzvikivao 'Ovo je za Siriju', te da je prijetio i prolaznicima.

Antiteroristički tužioci pokrenuli su istragu o cijelom slučaju, a pariska policija je na zvaničnom Twitter nalogu objavila da je "situacija pod kontrolom".

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije