Papa Franjo: Rodna idologija je najveća opasnost današnjice

1
Radiosarajevo.ba
Papa Franjo: Rodna idologija je najveća opasnost današnjice
Foto: EPA - EFE / Papa Franjo

Papa Franjo je "rodnu ideologiju" nazvao najvećom opasnošću današnjeg vremena, kazavši da ona poništava sve razlike i sve čini istim.

"Ukidanje različitosti znači ukidanje čovječnosti. Potrebno je usredotočiti se na antropološku dimenziju i polaziti od elementarne i temeljne istine po kojoj je život ljudskog bića poziv", rekao je papa Franjo za vrijeme redovite audijencije, piše Hina.

Papa preporučuje da se ne guši "zdrava unutarnja napetost" između muškarca i žene, odnosno poziv "na sreću, puninu života, na nešto veliko što nam je namijenio Bog".

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

"Život svakoga od nas nije slučajnost. Naše postojanje u svijetu nije puki plod slučajnosti. Dio smo plana ljubavi i pozvani smo ga ostvariti za sebe i druge", istaknuo je.

Papa je danas pročitao samo dio svojih misli, a ostatak je pročitao član njegovog osoblja. Vatikan je objavio da papa već nekoliko dana boluje od "blage gripe".

"Još uvijek sam prehlađen i umorim se kad neko vrijeme čitam sam", rekao je Franjo.

Papino zdravlje već neko vrijeme nije najbolje. Posljednjih je mjeseci u više navrata imao problema s upalama dišnih puteva, a ranije je bio hospitolizovan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije