Papa Franjo otkazao audijenciju zbog blaže gripe

0
Fena
Papa Franjo otkazao audijenciju zbog blaže gripe
Foto: Fena / Papa Franjo

Papa Franjo otkazao je audijenciju zakazanu za subotu, 24. februara iz predostrožnosti nakon što je preležao blagu gripu, objavio je vatikanski ured za štampu u kratkom saopćenju bez detalja.

On se ujutro trebao susresti s rimskim đakonima, javio je AP.

Papa (87) je već bio prisiljen otkazati neke od svojih aktivnosti u novembru zbog problema s disanjem. Snimkom su tada isključene komplikacije pluća. Franji je bio odstranjen dio jednog plućnog krila dok je bio mlad i još živio u rodnoj Argentini.

Znate li koji su bh. igrači bili najbolji strijelci jugoslovenske fudbalske lige?

Znate li koji su bh. igrači bili najbolji strijelci jugoslovenske fudbalske lige?

Prošlog aprila je proveo tri dana u rimskoj bolnici Gemelli zbog, kako je Vatikan rekao, bronhitisa. Otpušten je nakon intravenozne primjene antibiotika.

Papa je također proveo deset dana u istoj bolnici u julu 2021. nakon operacije zbog suženja crijeva. Ponovno je primljen u junu 2023. radi operacije popravka trbušne kile i uklanjanja ožiljaka od prethodnih operacija.

Kad su ga u nedavnom TV intervjuu upitali o njegovom krhkom zdravlju, duhovito je rekao ono što je postalo njegova standardna rečenica: "Još sam živ, znaš".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije